Visser ’t hooft college bij Strandevents

Een prachtig event met de 3e klas van Visser ‘t hooft lyceum Leiden. Om het begin van het schooljaar goed in te gaan kwam deze klas bij ons langs voor meerdere strandactiviteiten. Een nieuw jaar met een nieuwe klas, elkaar beter leren kennen d.m.v. strandspellen en sporten was het doel van de dag. Buiten dat moest er natuurlijk ook zoveel mogelijk lol worden gemaakt. Lachende kinderen is één van de mooiste dingen om te zien.

De klas kwam vanuit Leiden op de fiets naar de ‘thuis’ locatie van Strandevents Noordwijk. Op locatie stond een drankje en wat lekkers klaar voor de leerlingen. Ondertussen maken wij (instructeurs) kennis met de begeleidende leraren. Als iedereen zijn drankje op heeft, beginnen we na een kleine afstemming met de leraren met het indelen van de groepen. Wij vinden het altijd leuk als de groepen gemixt worden ingedeeld. Daarnaast eindigen we het event vaak met een eigen groeps indeling die door de leerlingen zelf is gemaakt. Zo kan iedereen ook nog even lol maken met vriendjes en/of vriendinnetjes.

Maar goed… Aan de slag met het event! De groep is opgedeelt in 8 groepjes van 4-5 leerlingen. Er staan vier verschillende onderdelen voor ze klaar. De activiteiten voor de dag zijn een estafette met onder andere A-lopen en combi ski’s. Bij dit onderdeel ligt de focus op het samenwerken, teambuilding, communicatie en uithoudingsvermogen. Het volgende onderdeel is de Mega Jenga. Iets waar eigenlijk alle kinderen altijd al gelijk erg enthousiast zijn en direct aan de slag gaan. Spreekt voor zich, maar een beetje competitie met deze grote blokken is een echte top activiteit. Het derde onderdeel van de dag is het katapult bouwen. De leerlingen moeten met drie balken en een touw een katapult zien te bouwen. Vervolgens wordt hier een elastiek aangebonden waarmee ballen kunnen worden afgeschoten. Met de katapult worden vervolgens verschillende spellen gedaan. Samenwerken, communicatie, denkvermogen en precisie spelen hier een grote rol. Als laatste onderdeel wordt er een potje volleyball gespeeld. Achteraf hebben we zelfs nog een potje voetbal gespeeld.

Al met al was dit een prachtige dag (20 graden en een zonnetje) waarbij we een hoop lachende gezichten hebben gezien bij de leerlingen. Er werd gezamenlijk afgesloten en er was dan natuurlijk ook nog een dagwinnaar! Deze heeft een mooie verrassing van ons gekregen.

Spreekt dit verhaal je nou aan? Wacht dan niet langer en neem contact op met Strandevents. Kom gezellig langs met de gehele klas, jaar, team of vereniging.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *