ROC schooluitje / kennismakingsdagen

Latest news.

 

De kennismakingsdagen van de scholen zijn weer begonnen! Zo ook het ROC College. Op Zaterdag 30 augustus hadden wij een grote groep te gast. Wij hebben een arrangement aangeboden met een lekkere lunch bij de Koele Costa. Een prachtige strandtent met gezellige sfeer.

 

De groep was ruim op tijd en zat vol enthousiasme te wachten. De ontvangst werd gevolgd door een intro over de activiteiten. De groep werd opgesplitst in 4 groepen. De watersportactiviteiten bestonden uit de mega -sup en surfen (25 man) en de landactiviteiten uit volleybal, powerkiten en zeskamp (75 man). Ook werd er uitgelegd over de regels omtrent veiligheid. Vervolgens gingen de drie landgroepen aan de slag en de andere 25 deelnemers moesten hun wetsuits aantrekken! Dit is altijd een lastige taak voor degene die nog nooit een wetsuit aangetrokken heeft! Fantastisch om te zien dat een persoon zijn wetsuit binnenste buiten aantrekt! (na duidelijke instructies). De surfplanken werden naar de waterkant gedragen waar een korte uitleg plaats vond. Sommige pakte de golf van hun leven. Ook een paar hadden wat hulp nodig en maakte behoorlijke wipe-outs. De mannen op de mega-sup hadden het zwaar. Het gaat vooral om teamwork op de sup. Het board in de juiste richting sturen en te gelijk peddelen was iets moeilijker dan van tevoren gedacht werd.

 

Naarmate het evenement zich vervolgde trok de wind aan! Perfect voor het powerkiten dus! Wat stoere meiden waagde zich er ook aan, en konden na wat oefenrondjes mooie sporen trekken door het zand. Dit doe je door de powerkiten krachtig van links naar rechts te sturen en je benen voor je uit in het zand te plaatsen. Degene die het langste spoor trok kon een prijs winnen! Volleybal blijft een heerlijke sport om te beoefenen op het strand waar weinig uitleg bij nodig is! De zeskamp bestond uit de grote opblaasbal, katapult schieten, mega jenga, touwtrekken, strandski’s en strandgolf. Plezier gegarandeerd! De bedoeling van deze dagen is dat de klassen voor aankomend jaar kennis met elkaar kunnen maken. Het ging dan ook vooral om teamwork. Na de activiteiten stond er een uitgebreide lunch klaar! (Zie hieronder het menu).

 

KC LUNCH

  • Ciabatta huisgerookte zalm of gezond
  • Kroket met mosterd
  • Broodje ham of kaas
  • Fruit
  • Melk of jus d’orange

 

 

Na een heerlijke stranddag gingen de leerlingen uitgeput naar huis!

 

 

 

 

 

Visser ’t hooft college bij Strandevents

Een prachtig event met de 3e klas van Visser ‘t hooft lyceum Leiden. Om het begin van het schooljaar goed in te gaan kwam deze klas bij ons langs voor meerdere strandactiviteiten. Een nieuw jaar met een nieuwe klas, elkaar beter leren kennen d.m.v. strandspellen en sporten was het doel van de dag. Buiten dat moest er natuurlijk ook zoveel mogelijk lol worden gemaakt. Lachende kinderen is één van de mooiste dingen om te zien.

De klas kwam vanuit Leiden op de fiets naar de ‘thuis’ locatie van Strandevents Noordwijk. Op locatie stond een drankje en wat lekkers klaar voor de leerlingen. Ondertussen maken wij (instructeurs) kennis met de begeleidende leraren. Als iedereen zijn drankje op heeft, beginnen we na een kleine afstemming met de leraren met het indelen van de groepen. Wij vinden het altijd leuk als de groepen gemixt worden ingedeeld. Daarnaast eindigen we het event vaak met een eigen groeps indeling die door de leerlingen zelf is gemaakt. Zo kan iedereen ook nog even lol maken met vriendjes en/of vriendinnetjes.

Maar goed… Aan de slag met het event! De groep is opgedeelt in 8 groepjes van 4-5 leerlingen. Er staan vier verschillende onderdelen voor ze klaar. De activiteiten voor de dag zijn een estafette met onder andere A-lopen en combi ski’s. Bij dit onderdeel ligt de focus op het samenwerken, teambuilding, communicatie en uithoudingsvermogen. Het volgende onderdeel is de Mega Jenga. Iets waar eigenlijk alle kinderen altijd al gelijk erg enthousiast zijn en direct aan de slag gaan. Spreekt voor zich, maar een beetje competitie met deze grote blokken is een echte top activiteit. Het derde onderdeel van de dag is het katapult bouwen. De leerlingen moeten met drie balken en een touw een katapult zien te bouwen. Vervolgens wordt hier een elastiek aangebonden waarmee ballen kunnen worden afgeschoten. Met de katapult worden vervolgens verschillende spellen gedaan. Samenwerken, communicatie, denkvermogen en precisie spelen hier een grote rol. Als laatste onderdeel wordt er een potje volleyball gespeeld. Achteraf hebben we zelfs nog een potje voetbal gespeeld.

Al met al was dit een prachtige dag (20 graden en een zonnetje) waarbij we een hoop lachende gezichten hebben gezien bij de leerlingen. Er werd gezamenlijk afgesloten en er was dan natuurlijk ook nog een dagwinnaar! Deze heeft een mooie verrassing van ons gekregen.

Spreekt dit verhaal je nou aan? Wacht dan niet langer en neem contact op met Strandevents. Kom gezellig langs met de gehele klas, jaar, team of vereniging.

 

Spikeball (NIEUW)

Dit jaar start Strandevents.nl met onze nieuwste activiteit Spikeball! Spikeball is een te gekke nieuwe sport die is over komen waaien uit Amerika. Wij van Strandevents hebben het zelf afgelopen zomer al aardig kunnen oefenen en zijn er van overtuigd dat we hier een hele hoop mensen mee enthousiast kunnen maken. In Europa zie je het nog niet veel maar in Amerika is het al razend populair. Het is zeker geen gemakkelijk spel, maar na een klein beetje oefening, instructie, tips & tricks zullen wij ook van jullie echte Spikeballers maken.

Spikeball is een spel waarbij gebruik wordt gemaakt wordt van een grote hula hup met hierover een strak gespannen net. Het spel wordt gespeeld in teams van twee, het is twee tegen twee. Het is de bedoeling om de bal het net naar het andere team te slaan. Het andere team moet dan de bal via het Spikeball net weer terug spelen. Het team mag alvorens drie keer overspelen (net als met volleybal) Valt de bal op de grond zonder dat het andere team de bal terug kan spelen? Dan krijgt het team dat de bal sloeg via het net een punt. Er zijn geen lijnen om het Spikeball veld. Hierdoor krijg je een super dynamisch en actief spel waarbij eigenlijk iedereen door elkaar rent. De bal mag niet op de rand van het net worden gespeeld.

Wij vinden dat Spikeball een sport is die echt door iedereen gespeeld kan worden. Families, vrienden, collega’s, jong en oud? Het maakt echt allemaal niet uit! Heb je al een klein beetje affiniteit met volleyballen? Dan is dit helemaal een mega aanrader. Binnen enkele jaren zullen een hoop mensen bekend zijn met Spikeball. Op het moment is het al één van de hardst groeiende sporten in Amerika. Een leuk feitje is dat ook Spikeball voorbij is gekomen bij het Amerikaanse programma Sharktank.

Het is een spel dat voornamelijk op het strand of grasveldjes wordt gespeeld. Op het strand is het extra leuk omdat je dan ook af en toe naar de bal toe kan duiken zonder echt hard te landen.

Strandevents biedt Spikeball aan op de website al vanaf 10 euro per persoon. Wacht daarom niet langer en neem direct contact om een Spikeball clinic of middag te reserveren. Deze activiteit is ook zeer goed te combineren met volleybal. Achteraf kan er natuurlijk genoten worden van een hapje en een drankje.

Dus kom Spikeballen bij Strandevents!