ROC schooluitje / kennismakingsdagen

De kennismakingsdagen van de scholen zijn weer begonnen! Zo ook het ROC College. Op Zaterdag 30 augustus hadden wij een grote groep te gast. Wij hebben een arrangement aangeboden met een lekkere lunch bij de Koele Costa. Een prachtige strandtent met gezellige sfeer.

De groep was ruim op tijd en zat vol enthousiasme te wachten. De ontvangst werd gevolgd door een intro over de activiteiten. De groep werd opgesplitst in 4 groepen. De watersportactiviteiten bestonden uit de mega -sup en surfen (25 man) en de landactiviteiten uit volleybal, powerkiten en zeskamp (75 man). Ook werd er uitgelegd over de regels omtrent veiligheid. Vervolgens gingen de drie landgroepen aan de slag en de andere 25 deelnemers moesten hun wetsuits aantrekken! Dit is altijd een lastige taak voor degene die nog nooit een wetsuit aangetrokken heeft! Fantastisch om te zien dat een persoon zijn wetsuit binnenste buiten aantrekt! (na duidelijke instructies). De surfplanken werden naar de waterkant gedragen waar een korte uitleg plaats vond. Sommige pakte de golf van hun leven. Ook een paar hadden wat hulp nodig en maakte behoorlijke wipe-outs. De mannen op de mega-sup hadden het zwaar. Het gaat vooral om teamwork op de sup. Het board in de juiste richting sturen en te gelijk peddelen was iets moeilijker dan van tevoren gedacht werd.

Naarmate het evenement zich vervolgde trok de wind aan! Perfect voor het powerkiten dus! Wat stoere meiden waagde zich er ook aan, en konden na wat oefenrondjes mooie sporen trekken door het zand. Dit doe je door de powerkiten krachtig van links naar rechts te sturen en je benen voor je uit in het zand te plaatsen. Degene die het langste spoor trok kon een prijs winnen! Volleybal blijft een heerlijke sport om te beoefenen op het strand waar weinig uitleg bij nodig is! De zeskamp bestond uit de grote opblaasbal, katapult schieten, mega jenga, touwtrekken, strandski’s en strandgolf. Plezier gegarandeerd! De bedoeling van deze dagen is dat de klassen voor aankomend jaar kennis met elkaar kunnen maken. Het ging dan ook vooral om teamwork. Na de activiteiten stond er een uitgebreide lunch klaar! (Zie hieronder het menu).

KC LUNCH

  • Ciabatta huisgerookte zalm of gezond
  • Kroket met mosterd
  • Broodje ham of kaas
  • Fruit
  • Melk of jus d’orange

Na een heerlijke stranddag gingen de leerlingen uitgeput naar huis!